dijous, 27 d’octubre del 2016

CONFERÈNCIA AL CENTRE D´ESTUDIS SEGARRENCS

Després de conèixer en un matinal de migració de l´aligot vesper, al Daniel Espejo, la seva proposta va ser tota una grata notícia per nosaltres: realitzar una xerrada, dins el marc de la 1ª Jornada d´Ornitologia a la Segarra, organitzada pel Centre d´Estudis Segarrencs, i d´aquesta manera poder donar a conèixer el projecte dels Sentits de Vallbona, i tots els observatoris que tenim en funcionament, així com el Projecte de la Re-introducció de l´Òliba a la Vall del Maldanell, amb l´Eduard Viver.

Així que el dissabte 8 d´Octubre, vam dirigir-nos cap al lloc citat: el Castell de Concabella.

I novament ens vam emportar una sorpresa al veure com està de conservat el Castell, i la dinamització que hi fan i han sapigut donar-hi cabuda. 
Hi tenen el Centre d´Interpretació dels Castells del Sió, en la planta superior; l´Espai Manuel de Pedrolo, i en una altra planta, el Centre d´Interpretació dels Secans de Lleida. Tot plegat, un espectacle de la cultura, territori i paisatge. Val la pena parar a visitar-lo, i acabar pujant fins dalt a la torre, des d´on hi ha una bona vista, i on s´insinua el paisatge de la Segarra.








 A la primera part de la Jornada, on es va dur a terme l´anellament científic, a càrrec d´Òscar Pérez, no hi vam poder assistir.
Posteriorment començaven les conferències; vam tindre el gust de poder escoltar a en Gerard Bota, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Santi Mañosa, de la Universitat de Barcelona. Carlos Grande i Daniel Espejo, ambos ornitòlegs aficionats, també ens van parlar de  la migració dels Hortolans i la diversitat d´hàbitats respectivament.

La tercera part de la jornada fou molt interessant, ja que ens van portar a conèixer una mica més del paisatge típic Segarrenc, i vam anar a la Bassa de Palouet i el Reguer de la Font de Queralt.




El millor de tot, les noves amistats, i posada de diferents coneixements en comú sobre un món que ens apassiona.



Felicitar des d´aquí a la organització per la jornada que vam poder gaudir, plena d´experiències i noves amistats.

I donar les gràcies a tots els coneguts i nous companys que es van acostar a la Jornada per interessar-se pels nostres projectes. 

Us facilito enllaç amb la crònica del Centre d´Estudis Segarrencs, on trobareu informació més detallada, i fotografies més concretes sobre cada una de les xerrades, i anellament.



               


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada