diumenge, 30 d’octubre del 2016

BIMBO A ELS SENTITS DE VALLBONA! CUERETA TORRENTERA

Bimbo a l´Observatori Els Sentits de Vallbona !!

Primer, començem per explicar-vos que és un "bimbo": Els amants de l´ornitologia tenim el costum d´apuntar sempre tot el que veiem. I a poc a poc, anem fent llistes i volem anant ampliar la llista de nous ocells que anem observant, així que quan en veiem un de nou, diem "bimbo".

L´origen d´aquesta paraula va sorgir d´una anècdota entre dos amics, en Jordi Sargatal i en Martí Boada al 1976 durant un viatge que van fer plegats a Holanda.



La coneguda marca Bimbo tenía uns àlbums de cromos molt coneguts en aquell temps, així que van començar a utilitzar la paraula com a símil per al col.leccionisme d´espècies d´ocells. Era com col.leccionar els cromos de Bimbo, i d´aquesta manera l´anècdota ha donat origen a una paraula que ja forma part del vocabulari dels birders.

La observació avui a Els Sentits estava sent un tant aburrida, ja que no ha baixat res en 30", tan sols se sentia un tímid pit-roig entre els arbres del voltant, però sense deixar-se veure.

Tot just quan ens disposàvem a marxar i recolliam, hem sentit un "tsi-zi" molt proper i diferent als que sentim habitualment, i la nostra sorpresa al veure la cuereta torrentera (Motacilla cinerea) !! Quins colors més vius que té! No ens l´esperavem pas amb una zona com la nostra !! 



No s´ha estat més d´un minut, i degut que ja havia recollit la càmara, no he pogut fer gran cosa, però almenys queda retratada per tal que vegeu els colors i la llarga cua que té.




Tambè hem pogut observar el pit-roig, que entrada la tardor, rarament ens falla, i una parella de pinça comú, que no he pogut fotografiar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada