dijous, 27 d’octubre del 2016

COLORS DE TARDOR

I tornem de nou a la tardor, l´estació dels colors, de la temperatura suau, de buscar bolets, castanyes, cireretes de pastor, nous, codonys... la natura sempre és viva, i sempre té alguna cosa per oferir-nos.

Aquests dies intentem captar els colors de la tardor vora Els Sentits de Vallbona. Està més avançada del que hem pensava. El dia a dia no em deixa escapar-me i endinsar-me a dins el bosc.

A l´observatori Els Sentits aquests últims dies, encara que sense realitzar fotografies, hem visualitzat pit-roig, femella de merla, parella de mosquiters, mallerenga carbonera.
Esperem poder veure hivernants més entrat el fred de l´hivern.



Primeres boires ja per les contrades. De moment només matineres.
Dies que es van escurçant.



Comencen a sortir bolets, fongs... Aquest mes d´Octubre portem uns 60 lts/m2. Llàstima que hagin caigut tant tard, tant per la sequera com pels bolets.
Aquest any ja és el tercer amb una sequera considerable, i els experts comenten que són 3 de sequera, i després ja tenim anys més normals, amb la pluviometria habitual de cada comarca. Veurem si el 2017 ens porta més aigua de pluja, més progressivament al llarg de tots els mesos.




Quan t´endinses al bosc, és quan trobem meravelles de la natura.





Niu de formigues, que estan acabant de preparar els seus últims dies de bon temps.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada