divendres, 23 de gener del 2015

CONTRASTOS DE GENER

El mes de Gener ens està regalant força contrastos metereològics, i per tant, força diversitat en les fotografíes que estic realitzant.


    Posta de sol a Montesquiu.


Sembla que hem deixat enrere els dies de boira, i ara podem gaudir del sol a la Vall del Tallat - Maldanell, amb gebrades i força fred, però el sol ens calenta tímidament.
Alguna posta de sol, encara que els dies fins ara han estat grisots i el sol ha sortit a estones.
 

 Detall de la boira pixanera.
 

Normalment, el paisatge parla de la gent del territori. Per això és bo i necessari de vetllar per un paisatge bell i saludable. I aquí a la Vall del Tallat - Maldanell ho tenim. Entre tots tenim cura, i cada cop tenim més gent que ve a disfrutar dels camins, les rutes, el bosc... és important tindren cura i fer una bona gestió del paisatge, per això necessitem el suport i l´estima  de la gent de tot el territori.
 




    Camp d´olivers prop de Llorenç de Rocafort.


Amb el paisatge que trepitgem, cadascun de nosaltres hi afegeix les seves vivències personals i això li afegeix elements diferenciadors entre nosaltres.

    Vista des d´un dels molts punts estratègics de la Vall.


 
Sorolls, olors, vistes, paisatges, detalls, tactes..., a tots ens emociona d´una manera o altra, multitud d´impressions sensorials que hem de mantindre.
 
 

 
 

 
Com afirmava fa poc l´escriptor Manuel Rivas, "tanto hablar de lo virtual, y lo realmente importante sucede en el territorio".


    Detall de l´ombra d´un molí.


Actualment hi ha un gran procés de revalorització dels llocs, i una necesitat d´exhibir i ressaltar tots aquells elements significatius que diferencien un lloc respecte als altres. El paisatge és un d´aquests elements. El nostre paisatge és el resultat d´una transformació de la natura.




 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada