dijous, 15 de novembre del 2018

LA FESTA DE LA TARDOR

No tothom estarà d´acord amb el títol, sobretot pagesos, que veuen com les seves parades queden inundades baixant el riu Maldanell tal i com ho està fent.

Però per mi, és una tardor espectacular: de colors, d´aigua, de troballes al bosc.... Només a l´Octubre he recollit del pluviometre de casa més de 150 lts/m2. 
No havia vist mai els pins amb aquest verd. Ni el Maldanell baixar d´aquesta manera. Vaja, de fet, ni jo ni molta gent resident a la zona recorda ja la última vegada que baixava així.

I el bosc... com està el bosc....humit, amb aquella oloreta de terra mullada. Amb molsa tant frondosa que et sap greu trepitjar-hi. Ho intento evitar, pero a vegades és complicat.

Cita obligada és pujar i baixar la costa dels Garrots, a Vallbona de les Monges. En la seva situació, ombrívola, i els arbres que hi han, gran part de fulla caduca, fan que hi hagin uns colors espectaculars en aquesta època de l´any.









La vista del poble de Vallbona de les Monges des del sender, amb els colors de tardor mereix la pena l´esforç de fer el camí.


I si hi ha aigua, hi ha humitat, encara fa dies de bona temperatura, i n´hi ha que aprofiten els últims rajos calents del sol per proveïr-se de natura.












I entrar al bosc és una festa. Bolets a dojo per tot arreu. Bons i no tant bons. Cistell i càmera en mà !!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada