dissabte, 7 d’octubre del 2017

ATROPELLAMENTS DE FAUNA

Sabíeu que cada dia moren 5 animals salvatges a Catalunya, a causa de l´atropellament a carreteres?

Aquest és un dels principals impactes que tenen les carreteres sobre els nostres ecosistemes.
Amfibis, rèptils, aus... tots es veuen obligats a creuar les vies en el seus desplaçaments amb el conseqüent risc que els hi comporta.

En el cas de les aus, que sempre trobem al mig de la carretera o al voral és degut a que es veuen atretes per la vegetació dels marges de la via o pels insectes o micromamífers que hi viuen.
Entre les aus destaquen els rapinyaires nocturns, amb gairebé un 68% dels registres en conjunt: mussol comú, òliba, mussol banyut... i per passeriformes destaquem la merla, el pit-roig i el pinsà comú.

Un 4% d´aquests atropellaments és la geneta.
Un d´aquests casos ens el vam trobar a mitjans d´agost en una carretera (antic camí rural) ara asfaltada però considerada una pista, que uneix Vallbona de les Monges amb els Omells de Na Gaia.










Adjunto mapa amb els registres que hi va haver durant l´any 2010 i 2014 a la comarca de l´Urgell. Està clar que hem d´avisar quan trobem un animal salvatge mort a la carretera. Només d´aquesta manera podem fer força per a que quedi registrat i amb els anys poder detectar trams de concentració d´atropellaments de fauna, i crear infraestructures a les carreteres per desviar els moviments de la fauna cap a indrets segurs per on no passen cotxes.





2 comentaris:

  1. Hola mineva
    Nosaltres als Omells hem trobat atropellats toixons guineus fagines
    Tomas Ballesteros

    ResponElimina
  2. Gràcies per la informació Tomàs. A veure si un dia d´aquests ens coneixem !!

    ResponElimina