dilluns, 17 d’abril del 2017

HOTEL D´INSECTES

Creat el primer hotel d´insectes a Vallbona de les Monges!!


Hem creat un refugi per augmentar la diversitat i quantitat de la fauna als Sentits de Vallbona. Servirà per oferir casa en temps hivernal i com a espai de nidificació.

Principalment s´hi haurien de posar insectes i aràctids, però també pot fer servei a sargantanes, llangardaixos, serps, eriçons i ratolins.
Creem així biodiversitat essencial per a qualsevol plantació que vulguem funcioni ecològicament, que és el nostre cas amb la plantació d´herbes aromàtiques feta fa tot just un mes.

Pol.linitzadors com diverses espècies d´abelles i borinots dels quals depèn la fructificació de diverses hortalisses que tenim a l´hort, així com la producció de llavor de moltes herbes silvestres.









L´hotel d´insectes també té més sentits: un d´ells és que és una molt bona eina pedagògica, ja que permeten a grans i petits observar de prop el cicle de varis animalons que sovint, a la natura, poden ser difícils d´observar.

L´hotel està orientat al sud, de manera que tingui el màxim d´hores de sol, preferit pels antòfils. Gràcies a la teulada feta amb material reciclat, així com tot l´hotel d´insectes, està a recer de la pluja i possibles nevades.

Hi hem creat múltiples habitacions, i en cada una oferim diferents materials i formes que resultaran atractives a un animalet diferent. 
La base són palets reciclats, i no tractats, per evitar que sigui tòxic.

Hi hem col.locat canyes buides i tub elèctric també buit que són nius ideals per abelles solitàries.
També els hi agrada els nius de fusta. Hi ha espècies d´abelles capaçes de foradar elles mateixes la fusta, però si els hi facilitem, molt millor. Per tant, els hi hem posat nius artificials i ens serà molt més fàcil de veure-les. Així hem foradat la fusta a diferents nivells.
Branques seques ideals per marietes i escarabats.
A la part de baix, pedres i teules creant un ambient més humit i fresc adequat per granotes.




El tema de la malla té un doble sentit. Per una banda per fer la teulada una mica més discreta i que no es vegi tant. Per altra banda, amb la malla evitem que els ocells no hi puguin accedir lliurement. Però nosaltres  només l´hem tapat una part, no del tot. Ja que un dels objectius d´enguany lligat amb la observació d´ocells és aconseguir poder fer baixar els abellerols i la puput.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada