dijous, 22 d’octubre del 2015

RECICLATGE DE L´HORT

Volguem o no, a l´hort hi han coses que en aquestes dates que estem, ja no maduren; parlem de tomàquets, melons, cogombres, etc... Però tinc una bona solució per no haver de tirar "literalment" les fruites i hortalisses que hi queden.

Ho farem servir tot d´esquer, col.locant la càmara de fototrampeig, a veure com reaccionen els nostres amics de muntanya !!!






Busquem una zona on hi hagi aigua i fang per cridar més l´atenció...






I els resultats són els que esperavam... en 4 nits s´han fet més de 700 fotografies. La feina de relitzar la criba de les més xules i les que ens poden ensenyar alguna cosa en el comportament animal. El que apareix en un 95% de les fotografies és el jabalí, seguit de la guineu i la fagina. 

Cal dir que la càmara no està gaire ben encarada, així que la tornarem a deixar en un altra lloc fent servir el mateix tipus d´esquer que ja vam guardar en el seu dia.


No feu cas de la informació que hi ha a sota de cada fotografia sobre la data i l´hora. Parametre que se´m resisteix a programar-lo !! 
La temperatura indicada sí que és real.





En aquesta podem veure fins a 4 jabalis al festín !!


En algunes fotografies els animals es queden mirant la càmara perquè es dispara l´infrarroig vermell cada vegada que detecta el moviment.


 Aquí veiem la guineu.









Quan en la fotografia l´animal està molt i molt a prop de la càmara, surt com l´exemplar de la dreta, la fotografia molt cremada, encara que en aquest cas podem arribar a distingir l´ull. 



El jabalí apareixen entre esbarzers... sembla que jugui.



En aquest parell de fotografies, la fagina, que sí sembla que s´espanti una mica per l´infrarroig.



 El jabalí totalment moll, acabat de revolcar entre fang i fulles.


 El teixó tambè fa acte de presència !!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada