diumenge, 16 de novembre del 2014

ESQUER AMB BONS RESULTATS

Continuem amb la càmara de fototrampeig per intentar captar la fauna de les nostres muntanyes.
Aquest cop decideixo fer un experiment del que m´han parlat que hem pot anar bè, i compro un bloc de sal de 10 kg. perforat pel mig per poder-lo deixar al mig del bosc.

El fet que el bloc estigui perforat és perquè la força dels jabalis pot fer que el desplacin uns metres i per tant, la càmara no capti l´escena. Amb el bloc perforat podem passar-hi una varilla de ferro per poder-lo clavar a terra i no es mogui del lloc.

Pugem la càmara i el bloc de sal muntanya amunt, ben bè per on podem, ja que és al mig del bosc i per la zona on últimament he vist el cabirol. Agafem un camí de fauna que ens facilita una mica el pas, i que és el mateix que ens guiarà al mig del bosc i en servirà per deixar-hi la càmara.
Trobem un bon lloc, pla i que hi ha l´encreuament de varis pasos de fauna. Busquem l´arbre idoni per col.locar la càmara ben encarada, deixem el bloc de sal. Marxem havent estat allà el menys temps possible per tal de no deixar molt rastre humà.

I aquest cop decideixo deixar la càmara un parell de setmanes senceres.

Resultat millor impossible!! Ha aparegut la fagina, la guineu, els jabalins, ratllats i ... el cabirol!!



La fagina sembla que ens contes de llepar el bloc de sal, s´hi pixa per marcar terreno.



De cop a la càmara apareixen grups d´entre 3 i 4 jabalins. Veiem la mare acompanyada de jabalins petits, que anomenem ratllats.


Aquest cop nosaltres no vam posar la varilla de ferro per clavar el bloc de sal, i podem observar com certament, els jabalins llepant el bloc arriben a desplaçar uns metres els 10 kg de sal.





Ratllats buscant el bloc de sal. 


Apareix la guineu, amb sarna.



I finalment les fotos més esperades!! De moment, és la manera més propera que tinc de poder fotografiar el cabirol i el més important és haver pogut treure una fotografia diürna!!

La fotografia 1 i 2 corresponen a una femella. I les fotografies 3 i 4 a un cabirol jove. Ho podem veure per les banyes.


   Foto 1


    Foto 2


    Foto 3. Cabirol mascle jove.


   Foto 4. Cabirol mascle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada