dijous, 6 de març del 2014

UNA GRAN MARTES FOINA

El fototrampeig està donant més alegries i coneixements del que en un principi ens pensavam.
Aquest cop, amb una fagina (Martes foina), i amb l´ajuda d´un esquer hem "caçat" aquest exemplar amb la seva peculiar taca blanca al pit.



Això sí, totes les fotografies són de nit, ja que parlem d´un mamífer d´activitat nocturna, i molt difícil de veure de dia.
El sentit que té més desenvolupat és l´olfacte, d´aquí que haguessim optat pels esquers.


La fagina és un animal desitjat pels fotògrafs, ja que és molt difícil de fotografiar. Gràcies a aquesta tècnica, podem obtindre imatges mai imaginables, sense molestar la fauna salvatge de la nostra Vall.
La fagina es troba en regressió, degut principalment a la caça il.legal per part dels furtius, i tambè de les molèsties ocasionades pels humans i a la destrucció del seu entorn, d´aquí la importància per nosaltres de gaudir d´aquestes imatges i poder-les compartir amb vosaltres.







El mateix dia, i dues hores més tard de que la fagina es passeges per davant de la nostra càmara, vam poder veure a travès del fototrampeig la veloç visita d´un teixó (Meles meles); i dic veloç perquè només hem obtingut dos fotografies. Deduïm que és un teixó per les bandes fosques del cap, tret més característic que el fan fàcilment identificable.

Tambè és un mamífer nocturn, molt sociable en la seva espècie, ja que acostumen a viure en grups de fins a 12 individus.




Les fotografies de la fagina i el tuixó estan  fetes dins del terme de Llorenç de Rocafort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada