dimecres, 14 de setembre del 2016

FOTOTRAMPEIG AL JUNY A LA VALL DEL MALDANELL

Seguim treballant amb la càmara de fototrampeig.
Ens dóna molta informació sobre costums, horaris, actituds..., és divertit treure conclusions de tot plegat. 

El mes de Juny va ser esplèndid per veure espècies, tant d´ocells com mamífers en qualsevol bassa del terme. La pluviometria va ser molt baixa (31 lts/m2), i la temperatura molt elevada.
El 15 de Juny teniam 17'9º C a les 7'30 hrs. del matí; i el 23 de Juny (dia fatídic per la nostra Vall, que explicaré les causes més endavant), teniam 36º C a les 14'00 hrs., i a les 18'30 hrs. de la tarda continuavam tenint 31º C.

Per tant, ja que sempre he d´intentar buscar la part positiva de les coses, el fet que hagi fet tanta calor aquest estiu és que hem vist amb més facilitat espècies, i més localitzades, ja que sabiem on anar a trobar-les.

Imatge d´un aligot comú banyant-se en una font natural d´aigua al terme de Vallbona de les Monges.



En aquest parell de fotografies veiem els jabalins com disfruten amb l´aigua i aprofiten la frescor de la nit per sortir del bosc i refrescar-se. Hi ha fotografies que arribem a comptar més de 10 jabalins junts.



El teixó també fa acte de presència per refrescar-se.


Detectem amb la càmara de fototrampeig aquesta cría de jabalí que gairebé cada dia apareix a la mateixa hora (a la tarda), i sempre va sola. Deduïm que està totalment desorientada i no troba la seva colla.



El cabirol, a plena tarda, però sense que el detecti ningú, també apareix a les fotografies.




I en aquesta sèrie de fotos, veiem com un jabalí mascle i solitari, aprofita per estirar-se damunt el fang i desparasitar-se!! 





Aquí està realment disfrutant del moment...




Fotografies de dia d´un jabali. 



L´aligot comú torna a aparèixer... aquest cop de més a prop.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada