dimarts, 10 de novembre del 2015

EL GAIG AL BOSC

Al bosc es nota l´empremta del pas de les armes de foc. La temporada de caça ha escampat la por als animals del nostre territori. Ha començat la temporada, i la presència humana és denunciada de forma estrident i dramàtica pels gaigs amb uns "són aquí, són aquí..." que proclamen amb una contundent veu d´alarma. També la merla i la garsa fan els crits d´alerta.


                    


El so del gaig té una funció molt important al bosc. En aquesta època de pressió cinegètica per part dels caçadors, els gaigs han aumentat el nivell d´alarma.


En aquesta fotografia podem veure un gaig que es deu haver barallat amb algún altre ocell o ha estat perseguit per un rapinyaire.

El gaig, ara a la tardor agafa els glans i els enterra; més tard, durant el mal temps, torna a buscar el menjar al seu dipòsit amagat; però bona part d´aquests glans són oblidats després, en bones condicions per germinar.









El gaig és un ocell de la família dels còrvids, de comportament sedentari. Té un plomatge acolorit, d´una bellesa singular. Són ocells malfiats que fan niu ben amunt, en les capçades dels arbres dins el més profund del bosc, per això és tant difícil de veure'l.

En aquestes dos fotografies de fototrampeig el podem veure, en una d´elles, compartint brancatge amb un tudó, i a l´altre en ple vol després de veure aigua a la bassa.




El gaig menjar insectes, ous, petits ocells, larves, ratolins, cucs i aglans.

Tenim la sort que a l´observatori el podem veure, gràcies en part en que la bassa feta fa uns mesos està molt a prop del bosc.
Aquí el veiem bevent.








Aquestes següents fotografies estan fetes a l´observatori a la tarda, i podem veure l´ocell més a contrallum. Intentant controlar el tema de la il.luminació de les fotografies !!






 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada