dimarts, 17 de març del 2015

L´ESQUIROL (Sciurus vulgaris)

En aquesta entrada al blog, el protagonista és l´esquirol (Sciurus vulgaris).
Rosegador fugisser que costa de veure a la nostra vall, però que amb silenci i una mica de sort, alguna vegada ens apareixen.
 
Amb avellanes i la càmara de fototrampeig ens disposem a pujar dalt d´un pi dins el bosc. Prèviament ja havia examinat aquella zona i per les restes a terra de pinyes, vaig deduïr que l´experiment surtiría bé.



 
Trenquem unes quantes avellanes, però la resta les deixem senceres, i les posem dins una carmanyola.

I aquest és l´escenari que deixem durant uns 10 dies.




Les fotografíes demostren que ha funcionat i força bè.

L´esquirol ha seguit el seu instint i ha trobat les avellanes que teníam per a ell. D´esquena i de cara, s´ha passejat per davant de la càmara i en cap fotografía sembla que l´hagi detectat.

Sense cap vergonya, l´esquirol es col.loca amb les potes del davant a dins la carmanyola !!

 
 


En aquesta fotografía, l´esquirol està a sota de la cámara, amb una avellana a les potes davanteres, obrint-la per menjar-se-la.


Potser he pecat de col.locar la càmara excessivament aprop, però per la propera vegada canviaré una mica l´escenari, de manera que hi puguin accedir més animals, amb més menjar.

En aquesta fotografía veïem el salt de l´esquirol, d´una banda de la rama a l´altra, per no pasar per damunt de la carmanyola.


Es creu que la cua tan llarga que tenen ajuda que l´animal estigui calent mentre dorm.

Posa el morro al fons de la carmanyola. Suposo que és per menjar-se les avellanes que ja están trencades.


És curiós perquè en aquesta altra foto, es veu l´esquirol mirant de costat la carmanyola per localitzar on hi han les avellanes trencades !!




Aquí van dos fotos seguides. En cercle vermell, veïem com s´aproxima un altra esquirol per la dreta de la fotografía, i la nostra amiga, està a l´aguait i marxa.



Com veieu és força ágil i ràpid, es desplaça fent petits saltironets i va d´una rama d´arbre a un altra sense cap problema.
Tambè tenim fotos nocturnes de l´esquirol, però són mínimes, sobre 2/4 ´1 del vespre. Això demostra que l´esquirol practicament va vida diurna.



I tambè he trobat una mallerenga blava !!


 

1 comentari:

  1. Molt bona feina Minerva i David !!!.No és fácil pujar als arbres , lligar-hi la carmanyola i després la cámara de fototrampeig ( tot un repte a les nostres edats !!!) Fel.licitats pels resultats i bon profit per l'esquirol.

    ResponElimina