dijous, 1 de maig del 2014

Camí de Maig

Ja tenim l´onatge del sembrat de secà, on l´únic que es veu a les parades és el color verd; uns tons més forts quan es tracta de blat, i més suau quan és ordi; però tots dos onegen amb la nostra marinada.




Les orenetes abans de les 6 del matí ja comencen amb el seu cant, a fer-nos entreveure que en una estona ja s´aixecarà el dia. Comença la vida aviat al matí, i durant la nit l´activitat animal tambè està tota exaltada. Primavera...


No acaba de fer net, i pasem el mes d´Abril amb temperaturas no gaire altes; un Abril més aviat fresquet, amb dies força primaverals. Molts dies núvol, força aire, aigua..., això sí, l´aigua ha estat molt benvinguda. Hem tingut una tongada de 20 lts/m2, i una altra de 18 lts/m2, i com a conseqüència escoltem granotes al vespre, i en algun toll d´aigua que tenim "controlat" les hem pogut arribar a veure.


Àguiles, falcons i altres rapinyaires estant criant i es mostren amb vols ascendents pels corrents tèrmics que es formen a la vall.
Les primeres papallones ja han sortit de la crisàlide, en moviment damunt dels verds dominants de la vegetació, prats i boscos, que acompanya els camins.



A la nostra vall la floració de farigola i romaní ens omplen el nas d´olors aromàtiques.
Els jaços i els nius són plens de vida. Tota vida animal assoleix aquests dies la máxima expressió de vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada